Condensatievocht is de boosdoener bij heel wat vochtproblemen in huis
Hoe ontstaat condensatievocht?
We leven, koken en wassen in onze woning. Daardoor is de lucht in huis altijd min of meer vochtig. Als die vochtige en warme lucht in aanraking komt met een koud oppervlak, ontstaat er condensatievocht. Zeker in een ruimte die niet goed geventileerd wordt, zal de vochtige lucht neerslaan op de muren. Het gevolg zijn vochtplekken, schimmelvorming, afbladderende verf, loskomend behangpapier en pleisterwerk. De ruimte krijgt ook een muffe geur en wordt ongezond om in te vertoeven. Voldoende ventileren is een must en aangetaste muren dien je zo snel mogelijk te behandelen.
Zo los je een probleem met condensatievocht op
Vochtwerende verf en goede ventilatie
Condensatievocht slaat neer op een koude muur of plafond. Dat is vaak het geval in huizen die niet voldoende geïsoleerd zijn. Met Anti-Condensatie bestaat er een isolerende en vochtwerende verf die binnenmuren beschermt tegen indringend vocht en condensatie. Bovendien verdoezelt deze verf lelijke vochtkringen in de ruimte. Zeker in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer is een behandeling met deze isolerende verf heel interessant. Na het aanbrengen van deze verf voelt de muur warmer aan en zal er geen of minder condens ontstaan.
Opgelet: deze verf hecht optimaal als je eerst een grondlaag aanbrengt. Onder meer het product Binnenmuur-Droog is een ideale voorbereiding omdat het een onzichtbare en waterdichte barrière aanbrengt op de probleemmuur.
Het is ook van groot belang om de ruimte heel het jaar door goed te verluchten. Zo zorg je voor een gezondere atmosfeer in de ruimte én geef je problemen met condensatievocht veel minder kans.